Projectleider John van Mierlo:

Het businessverhaal van John van Mierlo. Eigenaar van adviesbureau JVM-Connect.
Projectleider en organisator van het landelijke evenement “Techniek Tastbaar”.

Wie ben je?

Ik ben John van Mierlo, geboren in 1966 en ik ben vader van drie kinderen. En ik heb een fijne en inspirerende relatie met Karin. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, vooral buiten; bootcamp, skeeleren, wandelen. Verder geniet ik van gezelligheid en houd ik van reizen.

Wat is je begin, je oorsprong?

Ik geloof erin dat twee mensen altijd meer weten dan één. En omdat ik open ben in het delen van mijn kennis naar anderen weet ik dat we samen naar een goed en succesvol resultaat gaan.

Mijn uitgangspunt is dat techniek zo goed mogelijk benut moet worden en toepasbaar moet zijn. Ik weet en ben van mening dat met de juiste structuur en door processen te vergemakkelijken het resultaat in de bedrijfsvoering duurzaam en hoog van kwaliteit blijft. Snel schakelen, samenvatten en belangstelling tonen is mijn kern.

Ik heb van huis uit meegekregen dat ik bewuste keuzes moet maken om vervolgens voor het beste resultaat te gaan. Dat neem ik nog steeds mee in mijn werk.

Waar kom je vandaan?

Na mijn jeugd in Zwolle ben ik een technische studie gaan doen. Ik heb een HTS Werktuigbouw en Bedrijfskunde gedaan en heb daarna veel werkervaring opgedaan in operationeel management bij een aantal uiteenlopende technische bedrijven, waardoor ik mij nu kan verbinden en een schakel kan zijn tussen techniek, bedrijven en scholieren.

Wat is je talent/passie/uitdaging?

Andere mensen en bedrijven meenemen en hen kennis en advies meegeven op het gebied van bedrijfsvoering in ‘Lean-processen’. Mijn passie is het doorgeven van werken met en het gebruik van Lean. “Morgen kan altijd beter dan vandaag” is het motto.  Lean leert je om zo min mogelijk te verspillen in je handelen, in gebruik van tijd, in gebruik en de hoeveelheid van materialen en geeft een enorme efficiëntie in het werken. Mijn talent is het doen en laten beleven van Lean en wat techniek kan bijdragen in verschillende soorten werk en branches.

Vanuit de noodzaak om de instroom van jongeren in technische opleidingen te bevorderen en om een goede aansluiting te vinden tussen opleiding en bedrijven in de techniek ben ik met Techniek Tastbaar gestart. Ik streef ernaar om de continuïteit in de opleidingen en de bedrijven hun te waarborgen!

Missie: ik ben ervan overtuigd dat iedereen er toe doet, iedereen vormt een schakel in de maatschappij en ik weet dat iedereen met de juiste begeleiding het verste komt. Het gebruiken van techniek is daarbij mijn metafoor.

Waarom ?

Ik wil graag mijn kennis vanuit mijn loopbaan als manager en projectleider in de techniek doorgeven. Techniek staat nooit stil en is altijd in ontwikkeling. Daarvoor zijn veel (jonge) enthousiaste vakmensen nodig. Om daar een steentje aan bij te dragen geeft mij veel voldoening.