Verwacht: maart 2021
Locatie: Kourmarwei 2, Burgum

EDITIE OP  20 MAART 2020 IS HELAAS GECANCELD IVM RISICO’S RONDOM HET CORONA VIRUS.
Het management van de centrale Burgum heeft besloten het evenement ‘techniek tastbaar’ dat gepland stond voor 20 maart 2020 te verplaatsen naar een nader te bepalen tijdstip.

De reden daarvoor is de toename van het aantal corona besmettingen in Nederland en de rol die grote evenementen in de verdere verspreiding kunnen hebben.

Het is voor ENGIE een moeilijke afweging geweest. Aan de ene kant vinden we het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met techniek en hen te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek. Aan de andere kant wil ENGIE haar verantwoordelijkheid nemen om medewerkers en ook bezoekers te beschermen tegen vermijdbare gezondheidsrisico’s.

In de afweging om het evenement op dit moment niet te laten doorgaan heeft nadrukkelijk meegespeeld dat er op de techniek dag tussen de 1200 en 1600 bezoekers af komen. Velen daarvan zijn jongeren tussen de 10 en 16 jaar. De ervaring leert ook dat veel van de jongeren met ouders of grootouders naar de dag komen. De bezoekers komen daarbij uit de wijde omgeving van de Centrale.

Ondanks dat de situatie in Friesland op dit moment anders is dan in Noord-Brabant willen we elk risico vermijden dat onze locatie een bron van besmetting wordt en daarmee en potentieel risico voor de gezondheid van bezoekers en hun omgeving.

We zullen in overleg met de organisatie van de techniek dag bepalen op welk moment de dag opnieuw ingepland kan worden.

 

Op 11 september 2020 vindt er een nieuwe Techniek Tastbaar plaats in de grote elektriciteitsfabriek bij Burgum (Friesland). Heb je interesse in techniek? Dan is dit de plek waar je hier alles over te weten komt. Wil je iets gaan doen in de techniek of vind je interessant wat we tegenwoordig allemaal met techniek kunnen doen? We laten je techniek zien, horen, proeven, ruiken en voelen.

Dit is wat je van Techniek Tastbaar kunt verwachten;

  • Verschillende activiteiten
  • Interessante presentaties
  • Plattegrond met looproute
  • Indrukwekkende locatie in een grote elektriciteitscentrale in Burgum
  • Iedereen is welkom en gratis entree
  • Tientallen toonaangevende bedrijven in de techniekwereld
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Ervaren mensen die jou een goed beeld van techniek kunnen geven

Energiecentrale Kourmarwei 2,  Burgum

Bekijk hier de aftermovie van de editie in 2019