Op 20 maart zou bij de Engie Energiecentrale in Burgum Techniek Tastbaar plaatsvinden. Liefst 45 standhouders stonden te popelen om jullie kennis te laten maken met techniek, bedrijven en scholen uit de regio. Op elke stand stond een leuke technische activiteit gepland en er zou weer een vlogbattle van start gaan. In verband met het Coronavirus werden wij helaas genoodzaakt om dit evenement uit te stellen. Desondanks willen wij jullie uitdagen om op een leuke manier met techniek aan de slag te gaan!

Van huiswerk naar thuiswerken
De corona-maatregelen hebben je normale leven behoorlijk veranderd. In plaats van naar school gaan, krijg je nu digitaal les. Je klasgenoten zie je, misschien nog meer dan eerst, vooral online. En als je ze toch in het echt tegenkomt, houd je tenminste 1,5 meter afstand. Die afstand-regel levert waarschijnlijk ook bij jullie een aantal problemen op. Want hoe geef je bijvoorbeeld zout door op 1,5 meter afstand? Of zet je een kop koffie voor je opa? Kijk maar eens in dit filmpje (waarbij opa en kleinzoon nu natuurlijk niet meer zo dicht op elkaar zitten).

1,5 meter challenge
Misschien heb jij wel een slimme oplossing voor dit soort dagelijkse problemen. De uitdaging is: verzin een creatieve technische oplossing waarin je laat zien hoe je een 1,5 meter probleem handig oplost. Doe dit in of om je huis. Je mag de materialen gebruiken die je zelf wilt, mits het veilig blijft en je je aan de corona-voorschriften houdt.
 
 Regels

  • Maak een filmpje van maximaal 90 seconden.
  • Je mag de uitdaging aangaan in een team van maximaal 2 personen.
  • Je kunt meedoen als je tussen de 11 en 16 jaar bent.

Inleveren
Je kunt het filmpje met jouw te gekke technische oplossing tot 1 juli uploaden via het onderstaande formulier.
Door je filmpje te uploaden maak je kans op een leuke technische prijs en eeuwige roem. We gaan jouw filmpje posten op onze kanalen en het is zichtbaar tijdens de volgende edities van techniek Tastbaar.

    Ik ga akkoord met de spelregels rondom de Challenge, en ga akkoord met het opslag van mijn gegevens voor verdere communicatie rondom de Challenge.

    Ik ben op de hoogte dat indien ik minderjarig ben deelname pas definitief is na akkoord door een ouder of verzorger.